Beleggen

Waarom?

Is sparen niet beter dan beleggen?

Het antwoord daarop is nee! Beleggen is de enige manier om de inflatie te verslaan en uw hard verdiende kapitaal intact te houden en te laten groeien.

Vaak krijgen wij de vraag wat je het beste met spaargeld kan doen. De angst voor beleggen zorgt ervoor dat mensen hun geld op een spaarrekening laten staan en het steeds minder waard wordt. De ervaring is: niet beleggen is een groter risico is dan wel beleggen! Beleggen met beleid en kennis, is geen risico.

Beleggen is geen risico als u:
  • Niet met geld belegt dat u de komende 5 jaar nodig heeft;
  • uw beleggingen en inleg spreidt over meerdere jaren;
  • blijft kopen in fases en dus op verschillende instapniveau’s.
Een voorbeeld
Spreiding van uw kapitaal

Als u €10.000,- op uw spaarrekening zet, ontvangt u zo’n  0,1 % aan rente op jaarbasis. De inflatie (geldontwaarding) is zo’n 2-3 % per jaar. Als de inflatie hoger is dan uw spaarrente wordt uw geld minder waard. En heeft u meer dan €21.000,- op uw spaarrekening staan? Dan wordt het minder waard door de  vermogensrendementsheffing van 1,2%. U verliest dus uw spaargeld door belasting en inflatie!

De beste manier voor kapitaalbehoud en kapitaal op te bouwen is een deel van uw kapitaal te beleggen in aandelen. Spreiding van uw kapitaal is allerbelangrijkste. Beleggen in grondstoffen en goud en zilver is ook een optie. Als u daar meer over wilt weten in de cursus kan dat! Morgen alles in 1 keer zonder kennis in de aandelenmarkt stoppen zal u ook zeker niet rijker maken. Kennis opdoen en begrijpen hoe de financiele markten in elkaar zitten is de beste investering die u kunt doen.

goud zilver beleggen
Meer weten?

Neem contact op