Pensioen

Zorg nu voor later
Pensioenplan

Met de privé cursus

Iedereen heeft recht op een goed pensioen. De tijd dat dat vanzelfsprekend was, is echt voorbij. Zelfs als u langere tijd hebt gewerkt, is het meestal niet mogelijk uw huidige levensstandaard te handhaven na uw pensioen.

Ook al duurt het nog tientallen jaren voordat u met pensioen gaat. NU is de tijd actie te ondernemen. Volg de Privécursus, of maak een afspraak met ons om met een onafhankelijke pensioendeskundige over uw pensioenplan te praten.

Waarom

Een pensioenplan

Werkt u als zelfstandig ondernemer? Het inrichten van uw pensioenregeling(en) en de uitbesteding hiervan aan pensioenuitvoerders vormt een complexe uitdaging. Die uitdagingen liggen op verschillende terreinen, maar hangen vaak ook nauw met elkaar samen.

Dat u nu stappen moet ondernemen om later verzekerd te zijn van een goed pensioen is zeker. Door het volgen van de privé cursus beleggen zorgt u ervoor dat u als niet-pensioendeskundige begrijpt welke afwegingen u kunt maken. Zo zorgt u er zelf voor dat uw vermogen ook na uw pensioen een zorg minder is.

Is uw pensioenregeling ondergebracht bij een ondernemingspensioenfonds? De rendementen zijn regelmatig laag en veel pensioenfondsen kampen met grote tekorten. Dit heeft ingrijpende gevolgen voor de hoogte van uw pensioen. Is uw pensioenregeling flexibel genoeg om op de uitstel van de AOW leeftijd in te spelen? En wat betekent dat voor uw huidige kapitaal?

Uw persoonlijk plan
Is beleggen risicovol?

Niet beleggen is veel risicovoller! U ontvangt door te sparen slechts 1,5 % rente bij uw bank, vervolgens mag u daarover 1,2% vermogensbelasting betalen en maakt inflatie u verder arm. Beleggen voor uw pensioen moet met beleid afgestemd worden. Dat kan met voldoende kennis en met begrip van wat tijd voor u kan doen met bijvoorbeeld maandelijkse aankopen, herbeleggen van dividenden, etc. Verder is het belangrijk uw persoonlijke plan aan te passen naarmate de pensioenleeftijd dichterbij komt.

risico_beleggen
Meer weten?

Neem contact op